Au coeur de l'Ardoise

AU COEUR DE L’ARDOISE
LA MOREPIRE

Daal 25 meter af onder de grond
en maak kennis met een
uitzonderlijke wereld

Een afdaling in de mijn

"Je moet afdalen om te weten hoe het aanvoelt"

Daal af naar de ondergrond van de Ardennen en ontdek de indrukwekkende wereld van de 'scailtons', de mijnwerkers die hier 90 jaar lang leisteen ontgonnen.

Trek op uw eigen ritme op ontdekking door de ondergrondse gangen, gigantische zalen die met explosieven werden geopend, de rails en de wagentjes, stille getuigen van een glorieus industrieel verleden, dat vandaag helemaal vergeten is.

Een ondergronds bezoek van een uur

Een verrassend parcours ... Daal 25 meter af onder de grond via een comfortabele trap en ontdek langs een parcours van bijna 1 km de geologie van de leisteen, de ontginningstechnieken en de werkomstandigheden van de mijnwerkers.

Meertalige audiogids

Met de audiogids bezoekt u de mijn op uw eigen ritme. De uitleg is in het Frans, het Nederlands en zelfs het Waals! Aangezien het audiosysteem niet met individuele koptelefoons, maar met luidsprekers werkt, kunt u tijdens uw bezoek gemakkelijk praten met uw kinderen of andere mensen die u vergezellen. Parlofoons en camera’s langs het traject zorgen ervoor dat u in alle veiligheid op eigen houtje door de mijn kan wandelen.

Geleide bezoeken op reservatie

Verkiest u een persoonlijke getuigenis van een voormalige mijnwerker? Reserveer een gids voor een uniek bezoek, opgeluisterd door anekdotes en herinneringen. Contacteer ons 10 dagen op voorhand. Max. 25 personen per gids.

Praktische informatie

Onze activiteiten

SMULLEN IN DE MIJN

Vanaf 10 personen, combineer uw begeleid bezoek aan de mijn met een ontdekking van de lokale gastronomie. Formule " all inclusive " (bezoek, gids, maaltijd met 3 gangen, dranken)

Meer info
Aperitiefbezoek

Rond uw bezoek in stijl af met een degustatie van lokale bieren of ambachtelijke aperitieven... onder de grond! Activiteit voorbehouden aan groepen van min. 10 deelnemers. Elke dag op reservatie.

Meer info
Schoolreizen

Drie heel leuke, educatieve programma’s voor lagere en middelbare scholen. Beleef een onvergetelijke dag met een ondergronds bezoek, interactieve workshops, boomklimmen, elektrische gocarts, middeleeuwse spelen in het kasteel van Herbeumont en meer! 

Meer info

Om even de wereld te vergeten


Trek er een dagje op uit met uw gezin of vrienden en stel zelf uw programma samen om op uw eigen ritme te genieten. Vergeet de stress en de beslommeringen. Als u wenst, nemen we u mee naar plekjes waar u nog nooit bent gekomen, weg van de dagelijkse sleur, om er eens helemaal uit te zijn.

Diep in- en uitademen. De tijd even vergeten. Uw telefoon op mute zetten, uw ogen openen en u vergapen aan een zee van groen. Luisteren naar de stilte, de vogels, het kabbelende water van de rivier, de schaterlach van de kinderen. In de zon ongestoord genieten van een lokaal biertje of een ambachtelijke aperitief. Een 350 miljoen jaar oude leisteen in de hand nemen en de tijd relativeren.

Meer info

De winkel


In de loop der tijd hebben we onze winkel uitgebreid met een ruime keuze aan diverse, originele producten van hoogstaande kwaliteit.

"Ligne Ardoise" : een uitgebreid gamma van onderzetters, onderborden, kaasplanken, notitieborden, wierookbranders, naambordjes voor tafel en tuin, kaarshouders enz., allemaal in onze ateliers vervaardigd.

Ruime keuze aan stenen en mineralen uit de hele wereld en fantasiejuwelen (ambachtelijke creaties).

Versierde leisteen, wandklokken in leisteen met thematische of gepersonaliseerde foto’s, sporttrofeeën enz.

Ambachtelijke aperitieven in decoratieve flessen of karaffen.

Niet te missen !

Een unieke locatie voor uw evenementen

Bent u voor uw bedrijf of vereniging op zoek naar een originele locatie voor een ontspannend dagje uit, een family day of een uitstap onder collega’s ?

In samenwerking met diverse partners bieden we u een oplossing in functie van uw behoeften :

  • Ruime waaier aan permanente of eenmalige activiteiten (sport, natuur, cultuur)
  • Privégebruik van ruimten (bv. pagodetenten)
  • Catering - van koffiepauzes tot volledige maaltijden voor max. 300 personen
  • Opstellen van veiligheidsplan in samenwerking met de lokale overheden
  • Externe professionele ondersteuning voor grote evenementen

Reserveren >

Leef u uit !

Zin om een portie adrenaline aan uw bezoek toe te voegen? Boven de grond organiseren onze vrienden van Cap Nature al meer dan tien jaar lang telkens weer nieuwe boomklimparcours voor alle leeftijden (vanaf 1m30). Plezier verzekerd op grote hoogte... en het is niet eens duur!

Open

Reserveren niet nodig

Individueel & in groep
WEEKEND 10-18 uur*
WOENSDAG 14 uur
ELKE DAG tijdens de schoolvakanties, behalve op maandag indien het geen feestdag is 10-18 uur*

*Laatste afdaling in de mijn om 17 uur

Op reservatie

Voor groepen

Elke dag, behalve op maandag indien het geen feestdag is

Tarieven

Individueel
VOLWASSENEN KINDEREN (6/12 JAAR) STUDENTEN/60-PLUSSERS
€11 €5.50 €10
Groepen (vanaf 10 betalende personen)
VOLWASSENEN KINDEREN (6/12 JAAR) STUDENTEN/60-PLUSSERS
€ 10/persoon € 5/persoon € 9/persoon

Optioneel : reservatie van een gids: € 40,00 per groep van 25 pers.